تاثیر روابط عمومی در بازاریابی گردشگری

هرکسب و کاری – چه گردشگری و چه دیگر صنعت ها- بی شک به دنبال آن هستند که برند و محصول خود را بیشتر و بیشتر در میان متقاضیان و خریداران جا بیاندازند و در واقع در تلاش اند که از روش ها و شیوه های مختلفی برای عرضه کردن محصولات خود استفاده کنند. از تبلیغات بیلبوردی در سطح شهر گرفته تا انواع کمپین های اجرا شده در رسانه ها اجتماعی و فضای دیجیتال که همواره شاهد آن هستیم و در تابستان که فصل سفر است و به اوج خود می‌رسد.

در واقع در نگاه اول بسیاری از کسب و کارهای گردشگری که فعال بازار هستند توجهشان به سمت هزینه های هنگفت تبلیغات محیطی و انواع کمپین ها جلب می‌شود و ممکن است گاهی با توجه به بودجه موجود توانایی برگزاری چنین چیزی را نداشته باشند. شاید این موضوع گاهی موجب دلسردی برخی از آژانسها و شرکت های گردشگری شود اما همچنان راهی برای حفظ مشتریان و یا جذب متقاضیان جدید هست و آن هم توجه به اهمیت روابط عمومی در گردشگری است.

درواقع روابط عمومی نیز بخشی از بازاریابی است که منجر به ایجاد یک دیدگاه صحیح به برند و محصول، زمینه سازی برای جذب مشتریان جدید و در کل هر فعالیتی که به مربوط به تصویری از کسب و کار شما در اذهان عمومی می‌شود، اگر بخواهیم در ‏4P بازاریابی آن دسته بندی کنیم، زیر مجموعه ترفیع یا همان Promotion است و گفتی است که نسبتا هم هزینه کمتری به تبلیغات و موارد گفته شده دارد!

البته مهم ترین فاکتور دخیل در این امر نظم و مداومت و برنامه ریزی مناسب است که نباید فراموش شود! آن هم در کسب و کارهای گردشگری که کاملا انسان محور است.

مقدمه ای به روابط عمومی در گردشگری

تعریف روابط عمومی

روابط عمومی تعاریف مختلفی دارد که در این مقاله قرار است به یک تعریف کامل تر و در ادامه اهداف اصلی آن اشاره کنیم تا بتوانیم در یک بیزنس گردشگری موفق تر عمل کنیم.

به نقل از CIPR ( Chartered Institute of Public Relations ) روابط عمومی دانشی است به دنبال رسیدن به شهرت با هدف ایجاد تفاهم، حمایت و تاثیر بر دیدگاه و رفتار افراد که به صورت منظم و پایدار و برنامه ریزی شده با رویکرد نشان دادن حسن نیت و درک متقابل بین سازمان و عموم افرادی که با آن در ارتباط هستند انجام می‌شود.

در واقع روابط عمومی شامل هر آن چه می‌گویید، انجام می‌دهید و آن چه بقیه در مورد شما می‌گویند است که باعث شکل گیری تصویری از کسب و کار شما در ذهن مخاطبان می‎‌شود و شما چه بخواهید و چه نخواهید به صورت مستمر با ادامه فعالیت خود در بازار درحال ارتباط برقرار کردن با مخاطبان خود هستید.

ولی آیا داشتن یک روابط عمومی خوب و کاربردی تنها در ارتباط با مسافران و متقاضیان استفاده از خدمات شما خلاصه می‌شود؟

بنظر شما دایره ارتباطات شرکت های گردشگری فقط شامل مسافران است؟

قطعا خیر!

Public

دایره ارتباطات برای روابط عمومی در یک شرکت گردشگری

برای همین معطوف کردن تمام توجه به سمت مشتریان نیز کافی نمی‌باشد و می‌بایست یک دید 360 درجه داشت تا ارتباطات ایجاد شده حفظ و در طول زمان تقویت شود.

البته باید گفت که دایره ارتباط هر آژانس با توجه نوع فعالیتش شکل میگیرد و میتواند از لحاظ گستردگی متفاوت باشد، اما به هرحال برای حفظ یک ارتباط دو طرفه خوب می‌بایست به روابط عمومی توجه ویژه ای داشت.

روابط عمومی و ابزارهای بازاریابی گردشگری

تصور اینکه تنها با تداوم روابط عمومی می‌توان پیش رفت، نادرست و ناکارآمد است! درواقع همانطور که اشاره کردیم روابط عمومی بخشی از بازاریابی محسوب می‌شود و میبایست با دیگر ابزار های بازاریابی درکنار دیگر به کار گرفته شوند، از کمپین های بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ گرفته تا فروش و بازاریابی تلفنی و آفلاین که همگی در کنار هم موجب افزایش فروش و توسعه شرکت و شناخته شدن برند شما می‌شود.

دلیل پیش بردن این دوموضوع در کنار به این برمیگردد که روابط عمومی گستردگی بیشتری برای ارتباطات دارد درحالی که پلن های بازاریابی روی یک هدف خاص یا اصطلاحا Segment تمرکز دارند و مشتری محور هستند.

public tools

روش‌های مورد استفاده در روابط عمومی

با جامعه خود در ارتباط باشید به معنای آن که با همکاران، رقبا، دوستان مشترک در زمینه کاری خود بیشتر در ارتباط باشید و ارتباطات رو حفظ چه با ارسال یک پیام ساده چه با تماس تلفنی و چه روش های دیگر.

ایجاد تصویر مناسب از برند در ذهن افراد و سعی در حفظ آن با رعایت اصول برندیگ و در ارتباط بود با آنها.

تولید محتوای هدفمند در فضای دیجیتال شرکت ها و آژانس های گردشگری نیز همانند سایر کسب و کارها نیاز به ارائه محتوای کاربردی و متناسب با مخاطبین خود دارند و از طریق رسانه ها و شبکه های اجتماعی مختلف با افراد در ارتباط باشند.

شبکه سازی هنر ارتباط گرفتن با مشتریان بالقوه و همچنین آشنایی بیشتر با همکاران و تامین کنندگان در برخی از ایونت ها و رویدادهای مربوطه و همچنین توانایی استخراج اطلاعات برای شناخت بهتر موقعیت ها موجود در بازار.

عضویت در برخی جوامع، انجمن و کمیسیون های مربوط به گردشگری و زیر مجموعه آن می‌تواند یک امتیاز مثبت در جهت اعتماد سازی و وجهه شرکت گردشگری باشد.

شاید در نگاه اول انجام موارد گفته ساده و کم هزینه بنظر برسد اما باید بدانیم که برای حفظ ارتباط تنها هزینه کردن مطرح نیست بلکه زمان، شناخت، اعتمادسازی، خلاقیت و ... نقش اساسی دارند در غیر این صورت ممکن است بجای حفظ ارتباط فقط خود را یادآوری کرده باشید و یا حتی بعضی پیام ها و تماس های شما منجر به مزاحمت شود.

سخن پایانی با شما

بنظر شما چه کارهایی باید جهت اجرای صحیح روابط عمومی انجام داد؟

دیدگاه شما

دیدگاه شما
کد امنیتی
<_textarea name="description" placeholder="دیدگــاه" cols="30" rows="7">